Voor-mijn-tuinonderhoudBronzen beelden

 

Ecologisch tuinonderhoud:

De winter in met afgeknipte vaste planten en een aangeharkte border, wij vinden dat zonde! Wij zien in onze tuinen duidelijke verschillen in groei tussen tuinen die een ´keurige´ winterbeurt krijgen en tuinen waar het afgevallen blad geregisseerd wordt, dus:

 1. Laat waar het kan, het blad onder de struiken liggen
 2. Geen blad op uw gazon laten liggen.
 3. Haal te dikke plakken blad van uw vaste planten af.
 4. En boomblad op uw bestrating geeft vlekken, en kan glad worden.
 5. Door de aanwezigheid te stimuleren van gewenste insecten en dieren kun je vaak voorkomen dat schadelijke insecten de overhand krijgen. Op die manier wordt een natuurlijk evenwicht bereikt, waarin de mens bijna niet hoeft in te grijpen om een plaag onder controle te krijgen. 

 

Wat is het geheim?

Het afgevallen blad vormt een laagje; de border droogt minder uit, loopt minder vorstschade op en er is meer leven in uw tuin. Dat komt doordat het boomblad een schuilplaats is voor het  kleine leven goede bacteriën, en met een beetje geluk ziet u paddenstoelen verschijnen, en torretjes, wormen. Een gezonde grond bevat miljarden bacteriën, en mycorrhiza schimmels. Zij voeren vele belangrijke processen uit, die essentieel zijn.  Het bodemleven zet de afgestorven plantenresten om in voor de plant opneembare voedingsstoffen en mineralen. Gebruik bij voorkeur biologische meststoffen in de tuin.

Wist u dat padden egels maar ook kikkers en merels zich te goed doen aan slakken 

Voordelen:

 • Geen kunstmest en of milieu vervuiling
 • We gebruiken geen gif,  is beter voor u en onze biodiversiteit.
 • Minder onkruid te wieden in het voorjaar.
 • Geen last van ziekte en plagen, door een biologisch evenwicht wat ontstaat.
 • Een rijk en gezond bodemleven.
 • Een gezonde bodem met voldoende mineralen en voedingstoffen voor gezonde planten.

 

Een biologisch middel makkelijk te maken en gratis:

Klik voor meer info op:  Zelf brandnetelgier maken?

 

Bijen en Vlinders

Aangezien solitaire bijen bij bloembezoek voor 97% bestuiving zorgen hebben ze stuifmeel als belangrijkste voedselbron voor hun broed. Daardoor is het voor deze bijen zeer belangrijk om in een zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk stuifmeel naar het nest te kunnen brengen met zo weinig mogelijk energieverbruik. Help de bijen, solitaire bijen en vlinders en zet de juiste planten in de tuin:

Ajuga reptans- Aruncus dioicus- Penaglottis sempervirens- Aster ageratoides- Hesperis matronalis- Lamium maculatum- Rudbeckia- Nepeta faassienii- Pulmonaria officinalis- Primula veris- Malva mochata- Campanula persicifolia- Calendula officinalis- Origanum vulgare- Lavendula Angustifolia- Viburnum opulus- Buddleja davidii- Lunaria annua- Verbena officinalis- Eupatorium cannabinum- Hylotelephium telephium- Achilea millefolium - Ligustrum ovalifolium.   Een stuk inzaaien voor onze bijen en vlinders kan ook. Als u daarvoor kiest, neem dan de inheemse bloemen mengsels voor in de tuin.

Wat is bijengif: http://www.stichtingstam.nl/tips-over-bijen-plastic-en-andere-weetjes-die-je-echt-moet-weten/

 

De ecologische tuin

In de ecologische tuin wordt met biologische producten gewerkt, 100% biologische meststoffen zorgen voor een optimaal bodemleven. Dit bodemleven zet organisch materiaal om in opneembare voeding voor de planten.

Kies voor inheemse bomen, struiken en planten, zo sluit de tuin aan bij het landschap.  

Streekeigen groen heeft namelijk belangrijke natuurwaarde en tal van voordelen: goedkoper, snellere groei,  langere levensduur, en goed aangepast aan ons klimaat.


 

 

Uw bedrijfsvermelding op onze site vanaf 12,50 p/m. Neem contact met hovenier op, voor meer info.     

Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies. OK